MĂ„ndag

MÄndag. 
 
Det Àr mÄndag. 
Doris snorig och hostig. 
Jerry ringde och ville hem innan skolan ens hade startat. HuvudvĂ€rk, ser konstigt, svĂ„rt att svĂ€lja. Halsen har han haft problem med under en tid. Huvudet har han pĂ„pekat under nĂ„gra veckor. Men det Ă€r inte migrĂ€n. "Mamma, det Ă€r en konstig huvudvĂ€rk." Han ser konstigt och fĂ„r ljuspunkter ibland. Okej... 😱
Jag har ringt vc. 
Helt underbart att han Àntligen fÄtt en astma medicin som fungerar iaf. 
Nu har han dÀckt i vÄr sÀng. 
Doris sover i soffan. 
 
Ted Àr tydligen ocksÄ sjuk idag. Telma har jag haft en diskussion med i morse. "Mamma, sluta lÄt arg." Jag Àr inte arg, jag Àr bestÀmd. 
 
Jag Àr trött. Slut. Jag misstÀnker att tröttheten kommer av att jag har lagt ner ribban. Att kroppen kommit in i ett accepterat lÀge att lÀgga ner projekt. Jag har tagit kontroll över den dÀr luftballongen, nu Àr den kedjad i marken. Jag har inte gjort ett enda knop dÀr jag ligger mitt i nöjesparken heller. Tillbaka till verkligheten Hellen. Hur mÄr du? Egentligen? 
 
Idag slÄss jag med min yrsel. Min stela nacke.
Dagens massage avbokad. 
SlÄss med olika saker som jag mÄste hantera. PÄ vilken nivÄ lÀgger jag mina behov idag? Hur balanserar jag den delen sÄ jag inte faller i slutÀndan? 
 
Jag förvÀntar mig ett samtal frÄn min samtalsterapeut idag. Jag förvÀntar mig att hon har pratat med en lÀkare. Hon ville ge mig nÄgot att sova pÄ, jag tar tacksamt emot det. Risken finns att jag kanske blir Ànnu tröttare och eventuellt Ànnu sjukare innan saker vÀnder. 
 
Â